Link til fars erindrindringer

 

            Link til Navnet Haarslev     

 

            Link til gamle dokumenter   

 

            Link til dåbskjolen             

 

 

Slægtsforskning

 

Haarslev / Rasch

Min interesse for slægtsforskning har jeg fået via mine forælde. De har forsket en del.

Dengang var det ikke så "nemt" som nu, hvor mange af kirkebøgerne er tilgængelige via nettet.

Jeg har flere breve liggende, hvor mine forældre skrev til Sognepræsten og bad om en afskrift vedrørende en person. Brevet sluttede med "Prisen på oplysningerne bedes opgivet, så skal jeg sende beløbet." I svaret kunne f.eks. stå: "For oplysningerne beder jeg Dem sende 2 kr. i frimærker" 

 

Familietræet

 

Haarslev/Rasch

 

Om navnet Rasch og dets oprindelse.
Under 30 års krigen havde Christian den 4. blandet sig i krigen. Han opholdt sig med sin hær i Nordtyskland, hvor den danske hær ikke kunne klare presset og måtte vige. 1625 - 1629.
Under dette kom kongen i stor fare, men en rentemester i Sachsen - Gotha ved navn Rose kom hurtigt kongen til til hjælp og reddede ham ud af faren. Som tak for denne hjælp gav kongen Rose ret til at føre navnet RASCH, der betyder hurtig. Han og hans familie kom i stor yndest ved hoffet. Kongen gav familien ret til at tage bolig i Danmark, den fik adelstitel og andre gode fortrin.

En sønnesøns sønnesøn har været leder ved Odense gymnasium Peder Rasch, død 1771. I slægtens våbenskjold findes 3 roser og en hind.

Læs i Danmarks Folkesagn bind 1 v. J.M. Thiele
Se endvidere: Blocks: Fynske geistligheds Historie 2 hæfte 555.

 

Om navnet Haarslev.
Min morfar Rasmus Christian Rasmussen får retten til at føre Haarslev som slægtsnavn ved navnebevis af 29. maj 1896. Navnet figurerer første gang den 12-11-1800, hvor en dreng bliver døbt med navnet Christen Christiansen i Haarslev Kirke 20 km nordvest for Odense. Det første sted, hvor Haarslev optræder som personnavn i vores slægt er netop ved hans bryllup den 26-10-1830, hvor Christen i kirkebogen benævnes: "Kristen Christiansen Haarslev".

Jeg har suppleret mine forældres oplysninger med oplysninger jeg har fået fra Helmer Haarslev og fra Kim Haarslev Egebo her i 2007. Se hvad Kim Haarslev Egebo skriver om navnet.

 

 

haarslevs.dk © 2009 • Privacy Policy •

www.haarslevs.dk